05 sep 2018

Jelena leidt fietser om de (Intra)tuin in Deventer

Tot en met vrijdag staat er elke ochtend een verkeersregelaar bij het Wilgehaantje in Deventer om schooljeugd te helpen oversteken. Gisteren had regelaar Jelena van Brink het erg rustig, omdat de lessen op Het Stormink pas vandaag beginnen.

In haar felgele outfit met breed oranje vlak is Jelena van Brink, van QuickTraffic BV verkeersregelaars, maandagochtend een opvallende verschijning in de Deventer buurt Blauwenoord. Haar belangrijkste taak als verkeersregelaar is erop toezien dat fietsers veilig het Wilgehaantje oversteken naar het Vliegend Hert om daarna via de fietstunnel bij de Atalanta hun route te kunnen vervolgen. 
Voor schooljeugd uit de omliggende wijken die naar Het Stormink moet, is dit een van de alternatieve routes nu de veelgebruikte oversteek Wilgehaantje-N348 (Siemelinksweg) tot en met 27 september is afgesloten. ,,Maar op het Stormink beginnen de lessen dinsdag pas'', zegt Jelena van Brink. Zij weet dit omdat haar dochter Ksenia Prakapuk in het  derde jaar van deze middelbare school zit.

Lees verder onder de foto.Verkeersregelaar Jelena leidt het fietsverkeer de juiste kant op. © FOTO HISSINK

Overzicht
De vriendelijke uit Wit-Rusland afkomstige Jelena hoeft zich geen moment zorgen te maken dat ze het overzicht verliest. Af en toe staat zij één of enkele fietsers te woord. Mauro Duizendstra (14) weet al dat hij zijn gebruikelijke oversteek niet kan gebruiken. ,,Mijn moeder heeft me erover verteld. Het is iets langer fietsen, maar daar kan ik mee leven'', zegt Mauro, die daarna snel zijn weg vervolgd richting het Veluws College in Twello. ,,Ik ben al wat te laat.''
,,Niet helemaal ideaal'', noemt Jelena van Brink de omleiding via de fietstunnel. ,,Maar op het Vliegend Hert mag je maar 30 kilometer per uur.'' Diverse baasjes vinden het in elk geval veilig genoeg om hier met hun honden te wandelen.

Voorzorg
Het besluit van de gemeente  Deventer om tot en met vrijdag 's ochtends van zeven tot elf uur een verkeersregelaar in te zetten, is puur een voorzorgsmaatregel, zegt woordvoerder Gideon Burgers. Aanvankelijk zou deze inzet beperkt blijven tot maandag en eventueel dinsdag.

'Onwenselijk'
Jeroen van der Sloot, een bezorgde ouder en lid van de ouderraad van Het Stormink, uitte vorige week in een brief aan twee wethouders zijn zorgen over de 'onwenselijke situatie' die zijns inziens door de afsluiting van de oversteek bij de Intratuin-in-aanbouw is ontstaan. Hij vreest vooral gevaarlijke situaties onderaan de Immer Weiter-fietsbrug over de N348. De komende dagen moet blijken of deze angst terecht is.

Rudi Hofman 04-09-18, 10:00 (de Stentor)Naar complete nieuwsarchief

Laatste nieuws

Soepele verkeersdoorstroming rondom papierfabriek 'de Hoop' in Eerbeek

Onderstaand artikel is gepubliceerd in het personeelsblad 'de Hoop' Voor velen is het een doorn in het oog: de verkeerssituatie in de vroege ochtend op de Harderwijkerweg ter hoogte van onze...

Opruiming V1 bom: zij staan er vanaf 06.00 uur met de neus bovenop

Vandaag wordt de V1 oftewel ‘de vliegende bom’ langs de A1 opgeruimd. Van politie, brandweer tot defensie: er zijn maar liefst elf verschillende diensten en organisaties bij betrokken....

De verkeersregelaars van QuickTraffic BV helpen je op weg

Je kent het vast wel. Je rijdt naar je werk, maar wordt door wegwerkzaamheden omgeleid. Een verkeersregelaar helpt je vervolgens de goede kant op en zorgt voor de doorstroming en veiligheid....